Hej och välkommen till min skog!

Här mellan höga träd silar solen genom bladverket och vinden är ljum. Om du vill slå dig ner en stund finns det flera mossiga stenar eller stockar att sitta bekvämt på medan vi pratar om livet, universum och allting. Framåt kvällningen väcker vi stockelden och berättar sagor för varandra. Om vi vill. Eller så sitter vi bara tysta och tittar in i elden. Emellanåt kanske någon deklamerar en dikt eller tar upp en sång.

Det finns en tjärn där borta, om du är törstig och söker förfriskning. Kanske även ta ett dopp. Djupdykning är fullt tillåtet. Men ett varningens ord: den är bottenlös.

Ja, och så finns det ett träsk här också, nånstans. Det flyttar runt lite, så jag vet aldrig riktigt var det är. Emellanåt går jag ner mig i det, men jag har alltid kommit upp igen – ibland har jag behövt hjälp med det. Jag hoppas du slipper stöta på det.

Jag tror det är allt du behöver veta just nu, förhoppningsvis lär vi känna varandra så småningom. Kom lek med mig nu!

Annonser

4 tankar om “Hej och välkommen till min skog!

 1. Mackan Andersson skriver:

  Mysig skog. Tror jag sätter mig här vid tjärnen och lyssnar lite…

 2. Mackan Andersson skriver:

  Din bottenlösa tjärn… den rymmer inga tentakelförsedda monstergudar som ser oss som ett näringsfattigt mellanmål, va? Just checkin’.

  Och alltså – det är okej det också, om så vore. I så fall vill jag dock bara snickra en skylt eller något här borta så ingen stör tentaklerna. ”Mata inte djuren” eller något.

  • skogsra skriver:

   Snickra på du. Tjärnen är som sagt bottenlös – vem vet vad som döljer sig i dess mörka vatten? Tentakelförsedda monstergudar eller människoätande storsjöodjur… Ah, det går väl på ett ut. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s