The Geeks Will Inherit The Earth – och jag vill vara med

Hamnade i en fransk dokumentär om nördarnas revansch (går att se t o m 24 nov 2012) … och blir alldeles varm inombords. Tänker återigen – med ett stänk av bitterhet – hur annorlunda min barndom och tonårstid hade kunnat vara om jag bara haft några nördvänner då … Men jag kan inte minnas att jag ens visste om någon i min omgivning som var nörd. Var fanns de alla då? Jo, jag vet – de spelade Drakar&Demoner i någons källare. Jag hörde talas om hackers, rollspel och levande rollspel (som lajv kallades då, innan originaltermen vann språkkonkurrensen och fick svensk stavning) genom radio och tv. Och jag önskade att jag haft någon i min närhet som kunnat ta mig med in i de världarna.

Ännu i denna dag har jag bara en riktigt god vän som med stolthet kallar sig nörd. Han arrangerade det första och enda rollspel jag någonsin spelat – och jag hoppas innerligt att det inte är det sista. Han har introducerat mig till diverse nördkulturella områden som jag är hjärtinnerligt glad över och berikar mitt liv; bloggar, författare, serier, konst, datorprogrammering. Tillsammans med hans fru fick jag för första gången prova på lajv i somras – något som jag också hoppas få göra igen. Ändå känns det som att jag står utanför och längtansfullt tittar in i en värld jag skulle vilja tillhöra men inte riktigt känner koderna för. Som sagans bortbyting som för första gången får se hur människorna lever, och inser att det är där hon egentligen hör hemma.

I slutet av dokumentären visar de några olika diagram och flödesscheman över hur nördarna blivit alltmer socialt accepterade – och jag inser att jag inte bara älskar flödesscheman (som jag länge hävdat) utan till och med tycker det är sexigt. Ja, där sa jag det. Jag kom just ut som flödesschemafetishist.

Det, om något, gör mig väl till en av nördarna.
VSB, som matematikerna skriver.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s